دیوار سبز

Green wall

دیوار سبز

دیوار سبز، عبارتست از سطوح سبزی كه به طور عمودی، تزیین كننده ساختمان ها یا دیگر سازه های شهری هستند. دیواره های سبز، در بهبود كیفیت ساختمان ها تاثیرگذارند؛ چرا كه به عنوان عایق صوتی و عایق حرارتی عمل می كنند؛ تا آن جا که حتی برخی اعتقاد دارند كه ۵۰% از انرژی گرمایی مورد نیاز ساختمان ها را كاهش می دهند.

دیوار سبز با توجه به روش های اجرا و نوع زیر ساخت به دسته های مختلفی تقسیم می شود که شامل هایدروپونیک، پلیمری، مدولار و... تقسیم میشود. اما مراحل زیر تقریبا در همه انواع دیوار سبز مشابه است:

 ۱- اجرای سازه ی دیوار سبز با آهنکشی، آلمینیوم و ساخت گاتر جمع آوری آب.

۲- آب بندی سازه ی دیواره به صورتی که امکان نشت آب به پشت و طرفین آن وجود نداشته باشد.

۳- اجرای لوله های آبیاری

 ۴- اجرای نمد یا استند های مورد نیاز

 ۵- کاشت گیاهان  

 

انواع دیوار سبز:

1- دیوار سبز داخلی متحرک

مساحت 4/2 متر مربع و به ارتفاع 2/2 متر,طول 1/1 متر و عرض 6/0 متر که کل مجموعه دارای قاب MDFروکش شده می باشد به همراه 12 عدد جعبه متحرک حاوی خاک و گیاه مخصوص محیط آپارتمانی که به صورت عمودی قرار می گیرد و یک جعبه گیاه 3/0×1/1×15/0 متر که بر روی مخزن آب به ابعاد 6/0×1/1×25/0 قرار گرفته و لوله کشی کامل به همراه نازل های خودشوی و یک پمپ آب با قدرت 6000 لیتر در ساعت برای آبیاری سیستم و یک فیلتر دیسکی همچنین 2 لامپ هالوژن تعبیه شده در تاج به همراه کلید برای روشن و خاموش کردن چراغ ها و پمپ آبیاریی.

 2- دیوار سبز داخلی ثابت

در ابعاد گوناگون شامل جعبه های متحرک حاوی خاک وگیاه مخصوص محیط آپارتمانی که به صورت عمودی قرار می گیرند کل مجموعه دارای آبیاری اتوماتیک به همراه فیلتر می باشد. ضمنا این نوع دیوار سبز به کمک پیچ و رولپلاک به دیوار آجری یا سفالی متصل می گردد.

 

دیوار سبز بیرونی (محوطه یا نما)

در ابعاد گوناگون شامل جعبه های متحرک حاوی خاک وگیاه مخصوص فضای باز که به صورت عمودی قرار می گیرد. کل مجموعه دارای آبیاری اتوماتیک به همراه فیلتر می باشد همچنین می توان آب افشان هایی برای زیباتر کردن کل مجموعه به سیستم آبیاری آن اضافه کرد ضمنا کل مجموعه به کمک رولبولت به دیوارهای بتونی متصل می گردد.

بام سبز

مزایای دیوار سبز :

1- نگهداری آسان
2- کاهش آلودگی هوا
3- زیبایی منظر
4- افزایش ارزش ملک
5- عدم پرداخت هزینه برای خرید زمین و تبدیل آن به فضای سبز
6- آبیاری اتوماتیک

نگهداری دیوار سبز :

1- هرس کردن(انواع دیوار سبز)
2- سم پاشی(مخصوص دیوار سبز بیرونی)
3- کوددهی به صورت محلول( انواع دیوار سبز)
4-شستشو(مخصوص دیوار سبز بیرونی)

 

گیاهان مخصوص دیوار سبز

جهت انتخاب گیاهان دیوار سبز توجه به عوامل شدید در هر منطقه در اولویت قرار دارد. برای مثال خشکی شدید هوا، وجود آب نامناسب، خاک و … . اما نکات زیر نیزبه صورت عمومی باید مد نظر قرار گیرد.

بام سبز

 

روش اجرای دیوار سبز( کابلی و یا مدولار)

موقعیت اقلیمی و اکولوژیک سایت شامل نور، دما، رطوبت محیط و … عواملی همچون شدت نور، رطوبت محیط، حرارت، میزان و کیفیت آب در دسترس جهت آبیاری، شدت وزش باد، ارتفاع محیط و خاک و … در انتخاب گونه‌ های مناسب مؤثر هستند.

 

انتخاب گیاهان بومی:

در صورت عدم انتخاب گونه های گیاهی ناسازگار با محیط، هزینه های نگهداری گیاهان به دلایل مختلف از جمله، خشکی و یا نیاز به آب فراوان، انواع آفات گیاهی و … افزایش خواهد یافت. همچنین گیاهان بومی هر منطقه نسبت به سایر گیاهان در برابر عواملی همچون نوسان های بالا و پایین دمایی، نوع خاک و … بسیار مقاومتر هستند.

 

انتخاب گیاهان همیشه سبز:

 این آیتم متأثر از اقلیم می باشد. به این معنی که در اقلیم های سرد و خشک استفاده از گیاهان پوششی با تراکم بالا که نفوذ تابش خورشید را در بین برگها کاهش می دهد توصیه نمی گردد.

 

انتخاب گیاهان مقاوم

 بررسی گونه های مختلف گیاهی به لحاظ بصری و زیبایی شناختی و توجه به عواملی همچون تنوع رنگی، غنای بویایی، فرم، خزانپذیری و … در زیبایی بصری دیوار سبز بسیار مؤثر میباشد.

شرکت نگین آذین پارت

طراحی سایت  و سئو توسط  9370134-0912